Winterbeklimming Zwitserland

Ook na 2019 zijn vele oud-deelnemers nog met de vertrouwde gids Eric van Bree op expeditie geweest tijdens een winterbeklimming van de 3.248m hoge Wildhorn in Zwitserland. Dit was een dusdanig succes, dat wij besloten hebben om deze beklimming onderdeel te laten worden van het programma 2021.

Informatie berg
De Zwitserse berg Wildhorn is met 3.248 meter de hoogste berg van de Wildhorngroep in de westelijke Berner Alpen. De berg heeft een dubbele top, het oostelijke top schijnt momenteel zo’n 2m lager te liggen dan de westerse piek. De grens tussen Bern en Wallis loopt over deze berg. Aan de oostelijke flank van de berg bevinden zich twee kleine gletsjers. De Glacier du Wildhorn en de Glacier de Tene. In 1843 is de berg voor het eerst beklommen door Gottlieb Samuel Studer.

Wanneer?
De expeditie zal (onder voorbehoud) plaatsvinden van eind april 2021.

Voorwaarden deelname
De klimmers betalen zelf alle expeditiekosten én staan garant voor minimaal €1.500,- sponsorgeld. Verder hanteren wij de volgende voorwaarden voor deelname.

  • Deelnemer is 18 jaar of ouder.
  • De deelnemerskosten proberen wij zo laag mogelijk te houden en zullen ongeveer €320,- bedragen. Dit bedrag is inclusief drie keer halfpension, gids, een lawinecursus, begeleiding van Nederlandstalige gids, huur van materialen (pickels, klimgordels, stijgijzers, karabiners, stokken en klimtouw).
  • De transfer van Nederland naar Zwitserland is voor eigen rekening, maar wordt vaak met de deelnemers onderling geregeld.
  • Wij adviseren iedere deelnemer om goede klimschoenen aan te schaffen.
  • Je hebt als deelnemer geen hoogtevrees en een goede basisconditie. Je kan 8 tot 10 uur wandelen met de nodige hoogtemeters op technisch niet moeilijk terrein. Geen bergsportervaring vereist.
  • De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Wij streven er naar om de groep in november 2020 compleet te hebben.