Klimweek

Vanaf het eerste jaar is de klimweek een onmisbaar onderdeel van Naar de Top voor KiKa. Gedurende een hele week gaat het team de uitdaging aan met diverse 4000 meter hoge bergen (4000’ers) in een fantastisch natuurgebied. Onder goede begeleiding en met een goede basisconditie is de klimweek perfect voor zowel de gemiddeld ervaren als ook voor de onervaren deelnemer.

In 2022 gaan we weer naar de alpen Italië, Frankrijk en/of Zwitserland. Eind oktober is het programma bekend, deze wordt mede vorm gegeven door de eerste deelnemers. Eind oktober staat hier het programma. Beklimming van de Mont Blanc of 7 bergen van 4.000 meter in Wallis  of wordt het toch 2 reuzen Zinalrothhorn en de Dom of een avontuur in de Berina gebied. Meld je aan en beslis mee.

Wanneer?
De expeditie zal plaatsvinden van ?

Voorwaarden deelname
De klimmers betalen zelf alle expeditiekosten én staan garant voor minimaal €2.000,- sponsorgeld. Verder hanteren wij de volgende voorwaarden voor deelname.

  • Deelnemer is 18 jaar of ouder.
  • De deelnemerskosten proberen wij zo laag mogelijk te houden en zullen tussen de €895- €1.200,- bedragen afhankelijk van de gekozen routes en bergen(gidsen). Dit bedrag is inclusief 7 dagen halfpension en beklimming van  4000’ers,  begeleiding van gidsen en huur van materialen (pickels, klimgordels, stijgijzers, karabiners, stokken en klimtouw).
  • De transfer van Nederland naar de Alpen is voor eigen rekening, maar wordt vaak met de deelnemers onderling geregeld.
  • Iedere deelnemer is verplicht om goede klimschoenen aan te hebben (C-D schoen). Hierin kan bij ons om advies gevraagd worden.
  • Je hebt als deelnemer geen hoogtevrees en een zeer goede basisconditie. Je kan 8 tot 14 uur wandelen met de nodige hoogtemeters op technisch niet moeilijk terrein. Geen bergsportervaring vereist.
  • De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers. Wij streven er naar om de groep eind november 2021 compleet te hebben.