Winterbeklimming Schotland

Net zoals in 2015 zal ook in 2019 een expeditiegroep afreizen naar Schotland, om daar in winterse omstandigheden de Ben Nevis, met zijn 1.344m de hoogste berg van Schotland, te beklimmen.

Informatie berg
De Ben Nevis (Schots-Gaelisch: Beinn Nibheis) is de hoogste berg in Schotland en ligt in het Grampian Gebergte in het graafschap Inverness aan de ingang van de Glenmore. Het is ook de hoogste berg van het gehele Verenigd Koninkrijk. De Ben Nevis is 1344 meter hoog en bevindt zich nabij Fort William, ongeveer 100 miles ten noorden van Glasgow.

Wanneer?
De expeditie zal (onder voorbehoud) plaatsvinden van 21 tot en met 24 februari 2019. Bij het definitief maken van deze data kan nu nog rekening gehouden worden met de voorkeur van de eerste deelnemers.

Voorwaarden deelname
De klimmers betalen zelf alle expeditiekosten én staan garant voor minimaal €1.500,- sponsorgeld. Verder hanteren wij de volgende voorwaarden voor deelname.

  • Deelnemer is 18 jaar of ouder.
  • De deelnemerskosten proberen wij zo laag mogelijk te houden. Bij het beklimmen van de zuidwand zullen de deelnamekosten €350 bedragen. Bij het beklimmen van de noordwand zal dit neerkomen op €400. Dit bedrag is inclusief vliegticket, overnachtingen, vervoer, klimmateriaal, gids en 2 avondmaaltijden.
  • Wij adviseren iedere deelnemer om goede klimschoenen aan te schaffen. Hierin kan bij ons om advies gevraagd worden. Schoenen kunnen deelnemers via ons tegen zeer voordelig tarief inkopen.
  • Je hebt als deelnemer geen hoogtevrees en een goede basisconditie. Je kan 8 tot 10 uur wandelen met de nodige hoogtemeters op technisch niet moeilijk terrein. Geen bergsportervaring vereist.
  • De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Wij streven er naar om de groep in oktober 2018 compleet te hebben.