Klimweekend Zwitserland

Vanaf het tweede jaar is het klimweekend onderdeel van Naar de Top voor KiKa. Gedurende een lang weekend van 29 augustus t/m 1 september 2019 gaat het team toewerken naar het beklimmen van de top van de 3.244m hoog gelegen Wildstrübel. Onder goede begeleiding en met een goede basisconditie is het klimweekend perfect voor de kennismaking met de bergsport of voor de gemiddeld ervaren deelnemers die niet een gehele week weg kunnen/willen zijn.

Informatie berg
De Wildstrubel bestaat uit drie zo goed als even hoge toppen: van west naar oost zijn dit de Lenkerstrubel (3243,5 m), de middentop (3243,5 m) en de Grossstrubel of Adelbodnerstrubel (3243,0 m). De drie toppen vormen samen een 3,5 km lange bergkam. De west- en noordhellingen van de Wildstrubel zijn steile wanden. Aan de zuidoostelijke zijde bevindt zich de Wildstrubelgletscher, die afwatert richting de Gemmipassweg en het Kandertal. Op de zuidflank van de Wildstrubel bevindt zich de grotere, vlak liggende Glacier de la Plaine Morte.

Wanneer?
De expeditie zal plaatsvinden van donderdag 29 augustus t/m zondag 1 september 2019.

Voorwaarden deelname
De klimmers betalen zelf alle expeditiekosten én staan garant voor minimaal €1.500,- sponsorgeld. Verder hanteren wij de volgende voorwaarden voor deelname.

  • Deelnemer is 18 jaar of ouder.
  • De deelnemerskosten proberen wij zo laag mogelijk te houden en zullen ongeveer €360,- bedragen. Dit bedrag is op halfpension en inclusief 1 overnachting in Hotel Simmenfälle te Lenk en 3 overnachtingen in SAC Berghutten, begeleiding van Nederlandstalige gids en huur van materialen (pickels, klimgordels, stijgijzers, karabiners, stokken en klimtouw).
  • De transfer van Nederland naar Zwitserland is voor eigen rekening, maar wordt vaak met de deelnemers onderling geregeld.
  • Wij adviseren iedere deelnemer om goede klimschoenen aan te schaffen (C-D schoen). Hierin kan bij ons om advies gevraagd worden. Schoenen kunnen deelnemers via ons tegen zeer voordelig tarief inkopen.
  • Je hebt als deelnemer geen hoogtevrees en een goede basisconditie. Je kan 8 tot 10 uur wandelen met de nodige hoogtemeters op technisch niet moeilijk terrein. Geen bergsportervaring vereist.
  • De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Wij streven er naar om de groep in oktober 2018 compleet te hebben.