Klimweek Zwitserland

Vanaf het eerste jaar is de klimweek een onmisbaar onderdeel van Naar de Top voor KiKa. Gedurende een hele week gaat het team de uitdaging aan met diverse 4000 meter hoge bergen (4000’ers) in een fantastisch natuurgebied. Onder goede begeleiding en met een goede basisconditie is de klimweek perfect voor zowel de gemiddeld ervaren als ook voor de onervaren deelnemer.

Informatie gebied
Tijdens de klimweek wordt ons centraal uitgangspunt Saas Grund in Zwitserland. Een prachtig natuurgebied met veel toegankelijke bergen voor de bergbeklimmer. Tijdens de klimweek zijn de volgende bergen gepland;

 • de Allalinhorn (zie foto) is een 4027 meter hoge berg in de Walliser Alpen. De berg ligt in het Mischabelmassief, ten noorden van de Rimpfischhorn (4199 m) en ten zuiden van de Alphubel (4206 m).

 • de Lagginhorn is een 4010 meter hoge berg in het oosten van de Walliser Alpen nabij de Italiaanse grens. De berg vormt samen met de Fletschhorn en de Weissmies een massief tussen het Saastal en de Simplonpas.

 • de Nadelhorn is een markante top in de Mischabelgroep van de Walliser Alpen. De berg is 4327 meter hoog en ligt in Wallis in Zwitserland tussen het Mattertal en het Saastal.

 • De Dom is een berg in de Alpen in Zwitserland in het kanton Wallis. De Dom ligt tussen Saas Fee in het oosten en Randa in het westen maar wordt voornamelijk beklommen vanuit Randa, een gemeente in het Mattertal, vlak bij Zermatt. De berg is 4545 meter hoog en is daarmee de hoogste berg die geheel in Zwitserland ligt.

 • De Weissmies is een berg in de Walliser Alpen in Zwitserland. De berg met omringend massief wordt in het westen begrensd door het Saastal, in het oosten door de Simplonpas en het Val d’Ossola. Het zuidoosten van het massief ligt in Italië. De Weissmies heeft een vlakke, koepelvormige top bedekt met sneeuw en gletsjers.

Wanneer?
De expeditie zal plaatsvinden van 1 tot 8 september 2019.

Voorwaarden deelname
De klimmers betalen zelf alle expeditiekosten én staan garant voor minimaal €2.000,- sponsorgeld. Verder hanteren wij de volgende voorwaarden voor deelname.

 • Deelnemer is 18 jaar of ouder.
 • De deelnemerskosten proberen wij zo laag mogelijk te houden en zullen ongeveer €890,- bedragen. Dit bedrag is inclusief 7 dagen halfpension bij het centraal uitgangspunt Saas Grund, klettersteig en beklimming van minimaal drie 4000’ers, eventueel in te plannen persoonlijke rustdag, begeleiding van Nederlandstalige gids en huur van materialen (pickels, klimgordels, stijgijzers, karabiners, stokken en klimtouw).
 • De transfer van Nederland naar Zwitserland is voor eigen rekening, maar wordt vaak met de deelnemers onderling geregeld.
 • Wij adviseren iedere deelnemer om goede klimschoenen aan te schaffen (C-D schoen). Hierin kan bij ons om advies gevraagd worden. Schoenen kunnen deelnemers via ons tegen zeer voordelig tarief inkopen.
 • Je hebt als deelnemer geen hoogtevrees en een goede basisconditie. Je kan 8 tot 10 uur wandelen met de nodige hoogtemeters op technisch niet moeilijk terrein. Geen bergsportervaring vereist.
 • De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 17 deelnemers. Wij streven er naar om de groep in oktober 2018 compleet te hebben.