Juniorentocht Zwitserland

Tijdens de benefietavond van de allereerste editie Naar de Top voor KiKa ontstond het idee om jongeren te laten klimmen voor zieke leeftijdsgenootjes. Er werd samen met ambassadeur Edmond Öfner hard gewerkt aan het realiseren van de eerste juniorentocht. In 2012 klommen jongeren tussen de 14 en 18 jaar een week lang (onder goede begeleiding) bergen voor zieke leeftijdsgenootjes. De Juniorentocht werd een groot succes waarbij jongeren niet alleen fysiek maar ook mentaal een fantastische ervaring rijker waren.

Ook in 2019 organiseren wij een juniorentocht. Op de kick-off avond van de juniorentocht, op maandag 4 juni 2018, was het enthousiasme onder de aanwezige jongeren zo groot, dat direct al het maximaal aantal inschrijvingen behaald werd. Dit heeft ons doen besluiten om de opties te bekijken voor een tweede juniorentocht in 2019. Inschrijven kan dus nog steeds!

Informatie programma
Aankomst zaterdag in Chalet Thuus of Ferienhaus Alpina. Uitgifte/uitleg materialen en check rugzak. Zondag vertrek met kabelbaan naar Metschstand. Voordat we gaan lopen, knallen we eerst nog een keer naar beneden op een heuse mountainkart. Daarna beklimmen we de 2.613m hoge Ammertenspitz (over Auegi-Lowa-trail). Afdaling naar Engstligenalp en overnachten daar. Maandag vanaf Engstligenalp wordt de Chindbettipass beklommen. Onderweg nar de Rote Totz Lucke doen we de eerste gletsjerervaringen op. Na deze pas dalen we af naar de Lämmerenhütte voor de volgende overnachting. Dinsdag blijven we een dag op de gemmipass om daar Erlebnis-klettersteig te doen. We slapen dan nog een nacht in de Lämmerenhütte. Woensdag hebben we nagenoeg de hele dag op gletsjers met de beklimming van de Wildstrubel (3.244m) en de traverse van de Glacier de Plain Morte. Overnachting in de Wildstrubelhütte (2.793m). Donderdag beklimmen we al vroeg in de morgen de Rohrbachstein (2.950m) en nadat we onze rugzakken gepakt hebben lopen we naar de flühseehütte. In deze hut gaan we zelf op het houtvuur koken en de echte durfals mogen een duik nemen in de koude flühsee. Vrijdag dalen we langs de Siebenbrünnen en Simmenfall af en gaan we met de bus terug naar Lenk. De laatste avond is er een party in Chalet Thyys of Ferienhaus Alpina. Zaterdag terug naar Nederland.

Wanneer?
De groep gaat van 6 tot en met 13 juli 2019 naar Zwitserland.

Voorwaarden deelname
De klimmers betalen zelf alle expeditiekosten én staan garant voor minimaal €1.000,- sponsorgeld. Verder hanteren wij de volgende voorwaarden voor deelname.

  • Deelnemer is op moment van deelnemen tussen de 14 en 18 jaar oud.
  • De deelnemerskosten proberen wij zo laag mogelijk te houden en zullen ongeveer €595,- bedragen. Dit bedrag is inclusief 7 dagen halfpension, vervoer bergbaan en bus ter plaatse, begeleiding van Nederlandstalige gids en huur van materialen (pickels, klimgordels, stijgijzers, karabiners, stokken en klimtouw). Naast de klimervaringen is er ook focus voor leermomenten in de bergen over flora, fauna, meteorologie, geologie etcetera.
  • De transfer van Nederland naar Zwitserland is voor eigen rekening, maar wordt vaak met de deelnemers onderling geregeld. Organisatie denkt hier graag in mee.
  • Wij adviseren iedere deelnemer om goede klimschoenen aan te schaffen (C schoen). Hierin kan bij ons om advies gevraagd worden. Schoenen kunnen deelnemers via ons tegen zeer voordelig tarief inkopen.
  • Je hebt als deelnemer geen hoogtevrees en een goede basisconditie. Je kan 8 tot 10 uur wandelen met de nodige hoogtemeters op technisch niet moeilijk terrein. Geen bergsportervaring vereist.
  • De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.